Adam Wojnar - Investiční zprostředkovatel do nemovitostí v Anglii
Adam Wojnar

Investování do nemovitostí

Otázky a Odpovědi o Britských Nemovitostech: Váš Průvodce Investováním v Anglii – hypotéky s expertem Martinem Zvoníčkem

Zvažujete investici do nemovitostí v Anglii? Hledáte informace o tom, jak začít a jaké máte možnosti? Naše pravidelné online setkání „Otázky a odpovědi o britských nemovitostech“ je pro vás ideální! První živé vysílání proběhlo v dubnu (další podrobnosti níže). Každou první neděli v měsíci poskytujeme cenné rady českým a slovenským investorům zajímajícím se o britský realitní trh. Martin Zvoníček, zkušený hypoteční poradce v Anglii, byl naším hostem už podruhé. Tyto videohovory nejsou nahrávány, proto se vyplatí účastnit se osobně.

Investiční Příležitosti ve Spojeném království pro Čechy a Slováky

Investice do britských realit mohou být lákavé jak pro zkušené investory, tak pro nováčky. Britský trh nabízí různé investiční strategie. Jaké důležité faktory zvážit při nákupu nemovitosti na hypotéku v Anglii?

Otázky a Odpovědi: Danění a Investice v Británii s Michalem Hanychem

Britské Hypotéky pro Zahraniční Investory

Zahraniční investoři často čelí vyšším úrokovým sazbám a přísnějším podmínkám kvůli vyššímu riziku. Úrokové sazby se pohybují mezi 6-8 %, v závislosti na situaci investora a typu nemovitosti.

Vyšší Úrokové Sazby

Zahraniční investoři obvykle platí vyšší úrokové sazby než domácí kupci, často o 2-3 % nad hlavní sazbou BoE (Bank of England). Navíc je běžný „arrangement fee“ ve výši 1-3 % z úvěru. Předčasné splacení úvěru před koncem fixace může vést k pokutě mezi 1-5 % z výše úvěru. Během fixace lze většinou splatit maximálně 10 % z výše úvěru bez pokuty.

Přísnější Podmínky Schválení Hypoték

Banky mohou požadovat podrobnější dokumentaci o finanční stabilitě a historii, včetně důkazů o stálém příjmu a čisté kreditní historii. Mohou také chtít vidět důkazy o předchozích investičních zkušenostech. Na druhou stranu, mnohé banky nevěnují tolik pozornosti dluhům na kreditních kartách nebo jiným půjčkám a často ani měsíčnímu příjmu. Nabízejí úvěry až do věku 75 let žadatele, a v případě SPV (Special Purpose Vehicle) není věk omezen vůbec.

Vyšší Počáteční Akontace

Zahraniční investoři mohou být požádáni o vyšší počáteční akontaci, obvykle 30-40 % z ceny nemovitosti (LTV 60-70 %), ale někdy až 75 %. Pokud již vlastníte nemovitost v Anglii a po roce vlastnictví žádáte o hypotéku, banky vám mohou nabídnout lepší podmínky díky vašemu statusu prověřeného pronajímatele (landlorda).

Jaké podmínky musí cizinci splnit pro získání hypotéky v Anglii?

Investoři musí doložit svůj příjem, mít bezproblémovou kreditní historii a často také zkušenosti s nemovitostmi. Vyžaduje se také vyšší akontace.

Jaké výhody a nevýhody má založení společnosti Ltd pro koupi nemovitosti?

Ltd společnost poskytuje daňové výhody a chrání osobní majetek, ale znamená vyšší správní náklady a složitější administrativu.

Jaké jsou daňové povinnosti při koupi nemovitosti v Anglii?

Investoři platí stamp duty, income tax z pronájmu a případně capital gains tax při prodeji.

Jak dlouho trvá koupě nemovitosti?

Trvání procesu se pohybuje od několika týdnů do několika měsíců, podle typu nemovitosti a rychlosti právních a finančních kroků.

Jak postupovat při financování nemovitosti?

Proces zahrnuje předběžné schválení hypotéky, jednání s bankou a převod nemovitosti, vyžaduje pečlivou přípravu a znalost pravidel.

Jaké chyby investoři často dělají?

Časté chyby zahrnují nedostatečný průzkum trhu, špatné plánování cash flow a podcenění rizik spojených s vlastnictvím nemovitosti.

Co je „interest only“ hypotéka?

U této hypotéky se platí pouze úroky, hlavní dluh je splatný na konci termínu. Vyžaduje jasný plán splacení.

Investice do britských nemovitostí nabízí výnosy, ale vyžaduje znalost trhu a právních předpisů. Připojte se k našemu dalšímu setkání „Otázky a odpovědi o britských nemovitostech“ a zjistěte více. Nezapomeňte se zaregistrovat a zapojit se do diskuse!

Duben byl ve znamení našeho prvního vysílání, které bylo velmi úspěšné. Martin odpovídal na vaše dotazy a probrali jsme rozdíly mezi britským a českým hypotečním trhem. 

Zde jsou nejčastější otázky z prvního vysílání v dubnu:

  • Jaký je rozdíl mezi rezidenčními a investičními hypotékami v Anglii?
  • Co znamená HMO a jaké má výhody?
  • Jaké jsou aktuální úrokové sazby pro zahraniční investory?
  • Je lepší koupit nemovitost jako fyzická osoba nebo přes limited company?
  • Jaké jsou daňové povinnosti při koupi nemovitosti v Anglii?
  • Jak dlouho trvá proces koupě nemovitosti?
  • Jaká je minimální výše hypotéky v Anglii?
  • Jak lze financovat koupi nemovitosti v Anglii?
  • Jaké jsou požadavky na získání hypotéky pro cizince?
  • Co je bridging loan a kdy je vhodný?
  • Jaké poplatky jsou spojeny s koupí nemovitosti v Anglii?
  • Jak probíhá proces získání hypotéky v Anglii?
  • Je možné refinancovat stávající nemovitost?
  • Jaké jsou výhody a nevýhody investování do britských nemovitostí?
  • Může offshore společnost vlastnit nemovitost v Anglii?
  • Jak Brexit ovlivní britský realitní trh pro zahraniční investory?
  • Jaké jsou specifika nákupu nemovitosti za hotové?
  • Co vědět o nákladech na správu nemovitosti?
  • Jaké jsou možnosti pro investory bez kreditní historie v UK?
  • Jak založení limited company ovlivní daňové povinnosti?

Přidejte se k dalšímu živému vysílání: Registrujte se na našem webu

Jmenuji se Adam Wojnar a vedu společnost Adam Wojnar Investment Limited. Během posledních 2,5 roku jsem se podílel na 34 převodech investičních bytů, domů a apartmánů v Anglii. Osobně vlastním 4 investiční domy v Manchesteru a Liverpoolu, financované investičními hypotékami. Aktuálně testujeme trh v okolí Newcastlu a plánujeme otevřít realitní kancelář zaměřenou na zahraniční investory.

Naše vysílání vám poskytne odpovědi na otázky a umožní přímou interakci s experty. Ať už jste začátečník nebo zkušený investor, naše rady vám pomohou lépe se orientovat na britském realitním trhu.

Těšíme se na vaši účast!

Adam Wojnar

Adam Wojnar - Investiční zprostředkovatel do nemovitostí v Anglii
Adam Wojnar

Jsem investor, konzultant a zprostředkovatel investic do nemovitostí. Mým klientům pomáhám s investováním na zahraničním realitním trhu více než 2 roky. Obraťte se na mě.

Kvalitní zdroj informací

Nemusíte se obávat, nebudu Vás spamovat.  Mým cílem je Vám přinést pravidelně každý týden kvalitní obsah, informace, rady a v neposlední řadě možné investiční příležitosti, které lze realizovat okamžitě. 

Počet přihlášených investorů 3375